het rode boek jung klein

Het Rode Boek

AuteurCarl Gustav Jung
Vertaler Hans Huisman
Prijs€ 38,50
VerzendkostenGeen
GenrePsychologie
ISBN978-94-92421-86-9
Verschijningsdatum02-09-2019

‘de graal van het onbewuste’

Het Liber Novus van Carl Gustav Jung lag tientallen jaren in een bankkluis in Zürich. Het is de vraag of Jung het ooit bedoeld heeft voor publicatie. Maar toen het in 2009 op de wereldmarkt verscheen werd het meteen ‘de graal van het onbewuste’ genoemd. Het boek werd snel bekend als Het Rode Boek: de kleur van de leren omslag van het oorspronkelijke Liber Novus.

Het Liber Novus is het verslag dat Jung van zijn crisis van 1913-1916 maakte. Hij beschrijft hoe hij zich overgeeft aan een diepgaand innerlijk proces, waarbij hij uiteindelijk zijn eigen ziel ‘hervindt’. En hoe hij werd ingewijd in de geheimen van de menselijke psyche. Alle dromen, ervaringen en inzichten noteerde hij nauwgezet. Zijn aantekeningen werden een procesverslag dat uiteindelijk resulteerde in Het Rode Boek.

de kraamkamer van Jung’s latere wetenschappelijke werk

Na 1920 begon hij zijn crisis-ervaringen wetenschappelijk te onderbouwen en creëerde hij het fundament van wat hij later het ‘individuatieproces’ ging noemen. Het Rode Boek kan als kraamkamer gezien worden van zijn latere wetenschappelijke werk. Jungs erfgenamen gaven 40 jaar na diens dood alsnog toestemming om dat Liber Novus uit te geven. Dankzij deze keuze kan nu ook de lezer in het Nederlandse taalgebied kennismaken met de enorme rijkdom aan inzichten die Jung ons achterliet.

Lees hier de recensie van Dr. Michel Thys

Lees hier de recensie van Lambert de Kwant

BESTELFORMULIER

Het Rode Boek

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.