Advait van Hulzen - Uitgeverij Van Warven
Close

Advait van Hulzen

Advait van Hulzen heeft een consultancypraktijk met I Tjing, Tarot en gesprekstherapie als instrumenten. Van zijn hand verscheen o.a. De in-tuïtieve Tarot en De draak vliegt hoog aan de hemel, de I Tjing voor onderweg, een eigentijdse vertaling.

Zijn opleiding tot therapeut ontving hij aan het ITIP, School voor Leven en Werk, met Hans en Hanneke Korteweg en Jaap Voigt. Zijn leer-meesters in meditatie zijn Elleke van Kraalingen en Pieter Hiemstra. Zijn jaren aan de Universiteit van Amsterdam, bij de classici en de filo-sofen, gaven hem een ongeneeslijke liefde voor Plato en Aristoteles. De I Tjing en de Tarot ontmoette hij rond zijn veertigste jaar. Zij zijn leer-meesters in het leven geworden, in een doorgaand gesprek. Ook zijn oriëntering op de Angelsaksiche astrologie in de traditie van Robert Hand en Karen Hamaker stamt uit deze tijd. In dezelfde periode ontstond een blijvende verbinding met de antroposofie van Rudolf Steiner. Zijn perspectief op de mensheidsontwikkeling is voor de auteur een ijkpunt in onze chaotische overgangstijd.

Op een meer existentieel niveau put hij uit andere bronnen, zoals de Christus, om zijn onvoorwaardelijke liefde, en de Boeddha, om zijn diepe stilte en onthechting. Uit Zen, wegens zijn directe weg en zijn humor, en Dao, wegens haar verwijzing naar het onbenoembare. Uit de Bhagavad Gita en de Upanishaden, om hun zuivere eenheid. En uit de Chassidische vertellingen, om hun nederigheid en vuur.