Meesterlijk mis-verstand - Paul John Peters- Uitgeverij Van Warven
Close

Meesterlijk mis-verstand

5/5

Een ‘Meesterlijk mis-verstand’ is het reisverslag van een persoonlijke zoektocht naar de oorzaken en gevolgen van één van de grootste omwentelingen die de cultuur heeft gekend: de overgang van het matriarchaat naar het patriarchaat. In diverse culturen hebben vrouwen een leidende rol gespeeld op economisch, politiek en sociaal gebied. De omwenteling bestond uit de overgang naar mannelijke suprematie en de onderdrukking van de vrouw.

23,50

Het pad van de mensensoort Homo Sapiens toont grillige obstakels. Het mannel­ijke deel van onze soort hee‑ een merkwaardige eigenschap: honger naar macht en gebruik van geweld tegen de eigen soort. Paul John Peters heeft het in ‘Meesterl­ijk mis-verstand’ over de lange weg naar een versluierd ideaal. Het is een cri de coeur. Paul ontvouwt z­ijn wens naar een bijna utopische harmonieuze samenleving. Hij­ laat zien hoe enorm de invloed is die religie heeft gehad – en veelal nog heeft – op de samenleving in het algemeen en de politiek van elitaire gezagsdragers in het bijzonder.

 

De geschiedenis van de mensheid is er één van onderdrukking en dreigend kwaad. Religie kan soms heel heilzaam z­ijn. Maar vanwege haar neiging de status-quo te omarmen verdient ze fundamentele kritiek. Is een ‘Meesterl­ijk mis-verstand’ een zwartgallig boek over een meesterlijke diersoort met een geestelijke afwijking? Misschien. Maar meer nog een historisch- filosofische zoektocht. En… verhelderende ankerplaatsen die tot nadenken stemmen.

Over de auteur(s)

Recensies

Er zijn nog geen recensies beschikbaar.

Extra informatie

Auteur

Subtitel

Een zoektocht naar een versluierd ideaal

ISBN

978-94-93175-14-3

Categorie

Filosofie