Ter overweging - Uitgeverij Van Warven
Close

Ter overweging

De Bijbel als literatuur

5/5

De secularisering heeft de Westerse wereld stevig in haar greep. Zij heeft het geloof en de Bijbel naar de marge gedrukt. Toch heeft de Bijbel zijn zeggingskracht niet verloren.

17,50

Ter overweging

De secularisering heeft de Westerse wereld stevig in haar greep. Zij heeft het geloof en de Bijbel naar de marge gedrukt. Toch heeft de Bijbel zijn zeggingskracht niet verloren. De oude teksten, gepolijst door tijd en traditie, zien telkens weer kans om mensen aan te spreken. Misschien komt dat omdat de Bijbel behalve een geloofsboek vol diepzinnige verhalen ook literatuur is. En de kracht van literatuur is dat het niet tijdgebonden is, maar mensen uit verschillende generaties weet te boeien.

 

Telkens anders, dat is zeker. Iemand uit de eenentwintigste eeuw luistert anders naar de Openbaring van Johannes als de mensen uit de tweede of derde eeuw van onze jaartelling. De woorden hebben blijkbaar een geheimzinnige kracht, gevuld als ze zijn met wijsheid en inspiratie. Ze geven ons de mogelijkheid om te luisteren met het hart als de verbeelding en verklanking ‘aan het woord komen’.

 

Laat u daarom fascineren door deze korte bespiegelingen over diverse teksten uit de Bijbel. Ze zijn niet gerangschikt in de volgorde van het kerkelijk jaar. Het zijn teksten en verhalen die de auteur persoonlijk hebben geïnspireerd. En hem moed gaven om te blijven geloven in het geheim van het leven tegen de stroom van deze tijd in. Het geheim dat wij God noemen.

Over de auteur(s)

Recensies

Ter overweging / Dick van Zijll Langhout.
Een verzameling bespiegelingen op verschillende Bijbelverhalen. Dick van Zijll Langhout constateert dat de secularisering de Westerse wereld stevig in haar greep heeft en de Bijbel naar de marge heeft gedrukt. Toch heeft de Bijbel zijn zeggingskracht niet verloren. Van Zijll bespiegelt diverse korten teksten uit de Bijbel die hem persoonlijk hebben geïnspireerd en hem moed gaven te blijven geloven in het geheim van het leven, namelijk God. Beschouwend en met diepgang geschreven. Voor een breed tot geoefend lezerspubliek. Dick van Zijll Langhout is auteur en dominee.

 

Recensent: Bookarang (Nbd Billion)

Extra informatie

Auteur

Categorie

Bijbelwetenschappen

Bindwijze

Paperback

ISBN

978-94-93288-05-8

Verschijningsdatum

Verschenen