Thuis in twee werelden

AuteurWinand M. Callewaert
Subtitel
Prijs€ 16,95
Verzendkosten€ 2,50
GenresReligiewetenschappen
Interreligieuze dialoog
Hindoeisme en christendom
ISBN978 94 92421 44 9
Verschijningsdatum20-01-2018

een ontmoeting tussen twee culturen

‘Thuis in twee werelden’ is het levensverhaal van Winand Callewaert. Maar het is niet zomaar alleen een autobiografie. Het is een verhaal van een ontmoeting tussen twee culturen. Dit levensverhaal is vooral bedoeld als kennismaking met het denken en het geloof van hindoes. Deze kennismaking kan ook een antwoord geven op de vragen: Is het mogelijk om je eigen geloof te verrijken in een ontmoeting met een andere gelovige traditie?

Hoe kan een andere traditie – in dit geval het hindoeïsme –  je helpen om je eigen geloof uit te zuiveren? Wat hou je over van je eigen geloof en wat brengt de andere traditie aan? Wat kan een dergelijke ontmoeting in de weg staan? Na meer dan tien jaar verblijf in India en meer dan zestig bezoeken vertelt Callewaert (1943) wat India hem geleerd heeft in het kunnen omgaan met wat het leven biedt of niet biedt.

Winand M. Callewaert

Winand M. Callewaert studeerde Hindoeïsme en Indische talen aan drie Indiase universiteiten (vanaf 1965) en promoveerde aan de KU Leuven, waar hij als emeritus nog altijd Sanskriet doceert.

Lees hier de Recensie

BESTELFORMULIER

Thuis in twee werelden

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.

Meer van Winand M Callewaert

Mythen en verhalen uit het oude india cover

Mythen en verhalen uit het oude India - Winand M. Callewaert

In de Mythen uit India, uit de werelden van Ramayana en Mahabharata worden we herinnerd aan “wat het betekent mens te zijn’.
bhagavad gita het lied van de heer titel

Bhagavad Gita - Winand Callewaert

‘Wat moet ik doen, hoe moet ik het doen?’ Een vraag die ons allemaal wel eens overvalt .

Thuis in twee werelden - Winand Callewaert

‘Thuis in twee werelden’ is het levensverhaal van Winand Callewaert. Dit boek kan een antwoord geven op de vragen: Is het mogelijk om je eigen geloof te verrijken in een ontmoeting met een andere gelovige traditie?
(Visited 33 times, 1 visits today)