Goddelijke weerspiegelingen

AuteurMelahat Ürkmez
Subtitelde spirituele erfenis van Rumi en Shams
Prijs€16,95
Verzendkosten€2,50
Genre
ISBN97 89 493175 40 2
VerschijningsdatumHet boek verschijnt medio november 2020

Dag na dag zocht Rumi naar Shams, maar hij kon hem niet vinden. Hij was uitgeput en wanhopig en stortte in elkaar, hij kon zichzelf niet kalmeren omdat hij zijn Goddelijke vriend niet kon vinden.

Hij was als een vogel op een onbestemde reis die zich niet kon settelen. Zijn lichaam was moe, zijn ziel was gebroken als een sandaal die ronddobberde in het midden van de oceaan. Een storm stond op uitbreken toen hij zijn ogen sloot, en plotseling schrok hij weer wakker en opende zijn ogen en zag Shams die schreeuwend voor hem stond.

“Ik heb alleen een vulkaan ontstoken die al op het punt van uitbarsten stond. Je was rauw en ik heb je gekookt en je laten branden door verlies en jezelf verliezen. Nu sta je in vuur en vlam en je zult meer en meer branden. Je moet opgeven mij in mijn spoor te volgen. Zie Allah in de spiegel en in jezelf, zoek Allah! Brand meer en nog harder, je moet zo in vuur en vlam staan dat de waardevolle woorden als parelen vanuit je hart het vuur in de denkgeest van de mensen ontsteekt, zodat hun harten gaan branden voor eeuwig”

Je zou ons kunnen vergelijken met zonnestralen die denken afgescheiden te zijn van de Zon. Maar net zoals de zonnestraal zich niet kan afscheiden van de zon, kan een golf dat ook niet van de oceaan.

Zo kunnen we dus niet afgescheiden zijn van elkaar omdat we deel uitmaken. Wij maken deel uit van een oneindige oceaan van Liefde. Ik kan me helemaal laten vullen met warmte en licht. En als ik overstroom kan ik dat door laten stromen naar alles en iedereen Vereenzelviging met Liefde, want als ik mij met iedereen verenig zegt Rumi dan ben je een oceaan.

Ik hoef niks te doen om Hem te laten binnenkomen dan Mij te bewegen naar Hem. En als ik  wervel maak ik die beweging naar Hem, ik geef mezelf over aan Hem. Zonder Zon zou de zonnestraal verdwenen zijn en zonder oceaan is de rimpeling ondenkbaar

Bestelformulier

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.