Jezus zonder verpakking

hardnekkige misverstanden over Jezus

Auteur Paul van Winden
Prijs€ 17,75
Verzendkosten
€ 2,50
GenreTheologie
ISBN978-94-931-7515-0
Verschijningsdatum15-5-2020

Jezus was niet een rabbi die begon met het eisen van geloof.

Telkens is het beeld van Jezus in een nieuw jasje gestoken. Je kunt ook zeggen: in een nieuwe verpakking. Zo werd hij met elke nieuwe verpakking meer en meer onherkenbaar. Al die verpakkingen leveren heel wat misvattingen op. In het boek ‘Jezus zonder verpakkingen’ worden die met tal van wetenschappelijke argumenten afgepeld.

Wat krijgt u dan te zien? Niet iemand die de mensheid verloste van de erfzonde die hij nooit genoemd heeft. Niet een trouwe aanhanger van de Oude Wet. Niet een rabbi die begon met het eisen van geloof. Niet iemand die een spoedig einde van de wereld voorspelde en zich blijkbaar vergiste.

Een uitnodiging om het Jezusbeeld van de vele verpakkingen te ontdoen

Wel een pure mens die de koers die hij aanbeval zo serieus nam dat hem dat zijn leven kostte. De vraag of hij drager was van een hogere kracht, dat blijft uiteindelijk een vraag die de lezer zelf mag beantwoorden. Paul van Winden nodigt u uit om uw Jezusbeeld van de vele verpakkingen te ontdoen. En ontdek hoe bevrijdend dat werkt.

Over dit thema hebben we eerder uitgegeven:

Jezus, een mensenleven – Cees den Heyer

Cees den Heyer legt verslag van een persoonlijke zoektocht in `Jezus, een mensenleven’. Waar historiciteit en waarde voor nieuwe betekenissen zorgen.

BESTELFORMULIER

jezus zonder verpakking

Jezus zonder verpakking

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.

Meer boeken over het ‘Joden en Christendom’:

Een mug in Januari : Peter Groenveld

In ‘Een mug in januari’ bewijst Groenveld dat van de onderkoelde - soms bijtende - humor die zijn handelsmerk is geworden, niets verloren is gegaan

Leven met de Stem: Kirpestein en Gijsbertsen

Er zijn vele musici, sprekers en predikers. Maar er zijn slechts enkele bij wie iedereen stil valt bij het horen van de eerste woorden. Dan roert zich de ziel....

Drieluik : Bart Gijsbertsen

Bijbellezen ‘met oor naar de synagoge’, Een drieluik door Bart Gijsbertsen.

Het eerste boek van Sjaak - Dirk van de Glind

Menig mens zou er veel voor over hebben om nog eens een glimp van een engel op te vangen. Anderen beweren doorlopend omringd te zijn door niet te verklaren entiteiten.
Messias en zijn volk cover

De Messias en zijn volk - Cees de Jonge

De hervormde theoloog Pieter Elderenbosch (1921-2002) was van 1957 tot 1980 als predikant verbonden aan de Bergkerk in Amersfoort. Hij ontwikkelde in die jaren een eigen, originele bijbeluitleg