De Odyssee van het inzicht

AuteurDouwe Halbesma
Subtitel
Prijs€ 17,50
Verzendkosten€ 2,50
Genre
ISBN9789 49 242 13 71
Verschijningsdatum02/10/2017

Wie kent niet de avontuurlijke verhalen van Odysseus, de hoofdpersoon in de ‘Odyssee’ van Homerus?

Een cycloop neemt Odysseus gevangen. Odysseus weet zijn ontsnapping te regelen door de cycloop het oog uit te steken. Als de cycloop brult wie dit gedaan heeft, antwoordt Odysseus: Niemand. Odysseus had de cycloop – Polyphemus – namelijk verteld dat hij Niemand heette. Homerus personage keerde als een vrij mens terug naar zijn rijk en naar zijn geliefde Penelope.

De mens is geen groter geschenk gegeven dan het vermogen om naar zijn of haar aard te zijn. Dit thema wordt door Douwe Halbesma prachtig uitgewerkt in dit boek. In ‘De Odyssee van het Inzicht’ laat hij geen spaan heel van de egoïstische mens. Uit de mallemolen van het zichzelf waarmaken geraken is het meest vredige wat ons kan overkomen. Het is volgens Halbesma zaak om ons met lege handen te laten zitten en ons hart niet langer verwachtingsvol te laten kloppen.

Leven namens een evangelie of theorie is geen leven, maar mentale slavernij. Het loslaten van opvattingen en overtuigingen lijkt gemakkelijk, maar zal moeilijker zijn dan gedacht. Want wie of wat is men dan nog? Niemand. De angst voor het niets wordt door Douwe Halbesma weggenomen. De vraag is: blijven wij het eigen belang nastreven of loodsen wij onszelf met onzelfzuchtigheid de vrijheid binnen? Ga met de schrijver mee op reis. De reis in dit boek zal u verlichten en bevrijden.

BESTELFORMULIER

De Odyssee van het inzicht

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.

Meer van Douwe Halbesma

lokroep van de vrijheid cover_groot

Lokroep van de vrijheid - Douwe Halbesma

In de Lokroep van Vrijheid maakt Douwe Halbesma de culturele dwangbuis voor de lezer zichtbaar zodat hij zich ervan bevrijden kan.

Zeilen op de wind van vandaag - Douwe Halbesma

Dit boek is voor hen die het aandurven hun egoïsme op te geven. De schrijver laat niets heel van het menselijk pogen om zichzelf op de kaart te zetten. Zichzelf actueel maken, ziet de schrijver als oorzaak van het onvrij zijn

De Odyssee van het inzicht - Douwe Halbesma

De mens is geen groter geschenk gegeven dan het vermogen om naar zijn of haar aard te zijn.
(Visited 34 times, 1 visits today)