De milde kracht van het zachte

AuteurHans van de Glind
Subtitel
Prijs€ 12,50
GenreGodsdienstige mystiek
ISBN97 894 92421 34 0
Verschijningsdatum6/20/2017

Ze kwamen in de donkerste nacht van de eenentwintigste eeuw terug. Was het op tijd? Moeder aarde kreunde van diepe pijn. Het beest van bot egoïsme en plat materialisme zat op de troon. Het angstig geloof van eigen volk eerst en ons geloof alleen werd alom gepredikt. Het kwaad zelf kreeg de macht, verduisterde het licht, verkilde de warmte, verstikte de koelde.
Drie ridders- of waren het koningen of profeten- verschenen op de heilige berg zoals eeuwen geleden. Eenvoudig, als herders gekleed. Hun gezichten lichtten op in het flakkerende licht van een houtvuur. Heilig vuur schitterde in hun ogen.
‘Wat doen we nou?’, vroeg Boeddha: ‘Miljarden mensen zijn verdwaald, van het pad af’.
‘Onze volgelingen doden elkaar en vernietigen de aarde. Wie weet er nog van vergeving en verzoening?’, zuchtte de Profeet.
‘Waar is onze liefde gebleven?’, vroeg Jezus.
Ze luisterden naar de stilte van de nacht, hout knapte en siste in het vuur, vonken regenden omhoog. Uit het dal klonk angstig roepen van schapen, droevig janken van wolven. De mannen stonden op. Ze omhelsden elkaar, gingen hun eigen weg. Bergafwaarts. Naar de mensen toe.

BESTELFORMULIER

De milde kracht van het zachte

De milde kracht van het zachte

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.
1 antwoord
 1. Rianne Kobes
  Rianne Kobes zegt:

  Hans van de Glind – De milde kracht van het zachte

  Op de omslag staan drie vrouwen afgebeeld. Het voorwoord verhaalt over drie herders, ooit van betekenis in het aardse bestaan. De auteur weet in frisse, eenvoudige, doch niet kinderlijke taal de essentie van drie wereldreligies te vatten en naar het heden te vertalen. De herders laten elkaar en de mensen niet aan hun lot over. En hun vrouwen… Zij doen ertoe in het verhaal. Van de Glind zet je op het verkeerde been door situaties die een reactie van afschuw, bedreiging of vijandschap oproepen een heel andere wending te geven. Zo krijgen we de krachtige en zachte kant te zien die in ieder mens schuilt. Alle namen die in het boekje voorkomen zijn niet lukraak gekozen, ze verraden een diepere betekenis. Verrassend om die te ontdekken.

  25 juli 2017
  Rianne Kobes

Reacties zijn gesloten.