de appel is weer barstig

De appel is weer barstig

over schuld die blijft schuren

AuteurJacques de Vos, Jos van der Leur
Prijs€ 15,95
Verzendkosten€ 2,50
GenreZingeving en spiritualiteit
ISBN978-94-92421-75-3
Verschijningsdatum09-02-2019

De lieve vrede maakt meer kapot dan ons lief is.

Schuld is in de ogen van de auteurs van ‘De appel is weer barstig’ een miskend thema. Dit terwijl het menselijk tekort – in de vorm van schuld – van alle tijden is en in alle culturen voor komt. Schuld beperkt zich niet tot het traditionele christendom. Schuld openbaart zich ook buiten godsdienstige kaders.

Omgaan met schuld

Dat stelt ons voor vragen. Waar duikt schuld tegenwoordig op? Hoe kijken we er nu tegen aan? Hoe gaan we er in onze dagen mee om? Op deze vragen gaan auteurs Jos van der Leur en Jacques Vos diepgaand in. En dat is broodnodig. Want het omgaan met schuld ontbreekt vaak in de literatuur voor hulpverleners en krijgt nauwelijks het woord in de dagelijkse omgangscultuur.

Dat in tegenstelling tot de moderne muziek. In het lied ‘Anthem’ van Leonard Cohen klinken herhaaldelijk de woorden ‘There is a crack in everything’. In tal van films komt schuld letterlijk volop in beeld. De auteurs hebben ondervonden dat schuld een centrale rol speelt in gesprekken met hun cliënten.

Jacques de Vos, Jos van der Leur

De auteurs verrijken de lezer met een beeldrijke benadering van schuld via kunst, literatuur, mythologie, levensbeschouwing en ervaringsdeskundigheid. Ze hopen dat de omgang met schuld op deze manier tot zijn recht komt in zowel het persoonlijke leven van alledag als in de praktijk van het werk.

Lees hier de Recensie

BESTELFORMULIER

Bestel De appel is weer barstig

Verzendadres

Naar welk adres mogen we uw bestelling verzenden?

Een moment geduld aub.